Dil Kurslarımız

Aile Birleşimi Kursları İzmir Hacettepe


BERLİN-BRANDENBURG DANIŞTAY KARARI
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi’nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.

Federal hükümet Berlin - Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi kararının farkındadır. Gelecekte Start Deutsch 1 sınavının göç eden eşler için gerekli olup olmadığı, danıştay kararı için tüm nedenler değerlendirildiğinde karar verilebilir. Bu yargı şu anda henüz yazılı olarak mevcut değildir.
Bu da şu anlama gelmektedir: Federal hükümet karşı bir karar alıncaya kadar dil sınavları kalacaktır.

Yeni bir düzenlemeye kadar Goethe-Institut, aile birleşimi kapsamında Almanya’ya gidecek eşler için düzenlenen kursların verilmesine ve Start Deutsch 1 sınavının yapılmasına şimdiye dek olduğu gibi devam edilecektir.

AİLE BİRLEŞİMİNDE ALMANCA BİLGİSİNİN BELGELENMESİNE YÖNELİK BİLGİLER
Yurtdışından Almanya'daki eşinin yanına taşınmak isteyen bir kimse, kendi ülkesinden ayrılmadan önce, basit düzeyde Almanca bilgisini belgelemek zorundadır. Bu kişiler, ancak bundan sonra Almanya'ya seyahat edebilecekleri oturma müsaadesini alabilirler.
Almanya'nın yurtdışı temsilcilikleri ve yabancılar dairesi, Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavını basit düzeyde Almanca bilgisini gösteren belge olarak kabul etmektedir. Bu sınav, Goethe-Institut'un sunmuş olduğu en basit düzeydeki, sınavdır. Goethe-Institut'un daha yüksek düzeydeki bütün sertifikaları da kabul edilmektedir.

Konuştuğum kişiler yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşurlarsa, kısa, oldukça basit soruları, talimatları ve mesajları anlayabiliyorum ve bunlara karşılık verebiliyorum. Kendimi ve başkalarını tanıtabiliyorum ve başka kişilere, kendileri hakkında sorular yöneltebiliyorum, örneğin nerede oturdukları gibi.

Kısa yazılı mesajları, örneğin bilgilendirme levhaları ve küçük ilanları, anlayabiliyorum. Rakamları, miktarları, saatleri ve fiyatları nitelendirebiliyor ve anlayabiliyorum. Basit formları örneğin ad, adres ve yaş gibi kişisel bilgilerimi doldurabiliyorum. Kısa kişisel mesajlar yazabiliyorum.

Bu bilgiler, A1 seviyesine uygundur. Bu seviye, Dillere ilişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi'nin (AORÇ) birinci basamağıdır. AORÇ, dil seviyelerini Avrupa genelinde altı standart basamağa ayırmaktadır.

Start Deutsch 1 sınavından farklı olarak Fit in Deutsch 1 sınavı gençlere yöneliktir ve yetişkinler bu sınava giremezler.

Ön koşullar
Gerekli dil seviyesine sahip olmaları durumunda, dışarıdan adaylar da Goethe-Institut'un bütün sınavlarına girebilmektedirler. Ancak yine de bir hazırlık kursuna devam edilmesi tavsiye edilmektedir. Yerinde ve uzaktan öğrenme kurslarının yanısıra her ikisinin kombinasyonundan oluşan kurslar da sunulmaktadır
Sınava Almanya veya başka bir ülkedeki Goethe-Institut'larda ya da sınav partnerlerimizin birinin bünyesinde girebilirsiniz. Eğer Almanya'da yaşamıyor ve sınavınıza Almanya'da girmek istiyorsanız, Almanya'ya giriş için vize gerekmektedir.

Kurs ve sınav tarihleri ile ücretler, enstitülerin bulunduğu yerlere göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle, tarihler, ücretler ve başvuru formaliteleri hakkında doğrudan kendi seçeceğiniz Goethe-Institut den bilgi edinmenizi rica ediyoruz.


Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı iki bölümden oluşmaktadır: 65 dakika süren bir yazılı sınav ve 15 dakika süren bir sözlü sınav.

Yazılı sınavda, günlük yaşamdaki kısa konuşmaları, özel telefon mesajlarını ya da hoparlörle kamuya yapılan anonsları dinler ve bunlarla ilgili soruları cevaplandırırsınız. Kısa notlar, küçük ilanlar, bilgilendirme levhaları ya da duyurular gibi kısa metinleri okur, bunlarla ilgili soruları cevaplandırırsınız. Basit formları doldurur ve günlük yaşama ilişkin kişisel kısa bir metin yazarsınız.

Sözlü sınav, grup halinde yapılır. Grup içerisinde kendinizi tanıtırsınız. Daha sonra günlük yaşamla ilgili sorular sorar, cevaplandırır ve grup içerisinden bir kişiye günlük yaşamdan bir şeyle ilgili ricada bulunursunuz.
Sınavın geçerlilik süresi sınırsızdır. Ancak bazı Alman yurtdışı temsilcilikleri aile birleşimi vize işlemleri için 6 aydan eski sertifikaları kabul etmemektedir.

DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN FORMU DOLDURUN, SİZİ HEMEN ARAYALIM